Byznysová kreativita, leadership nebo dokonalý přednes. Víte, jací hosté navštívili členy Point One v pauze mezi akceleračními programy?

Tak jako poslední 2 roky i letošní prostor mezi jarními a zimními akceleračními programy byl vyplněn motivačně-edukačními přednáškami. V Point One jsme přivítali dva televizní moderátory, dva byznys kreativce, hostili jsme dvě debaty na téma leadershipu a jednu hru zaměřenou na finanční gramotnost. Již tradičně také probíhal nábor nových členů a uskutečnil se v pořadí již druhý Point One startup víkend. A jaké to bylo?

Daniel Stach v Point One

15. července za námi přijel Petr Janda, majitel úspěšného Klubu Pánů z Ponožkovic, který již sedmým rokem posílá svým členům každý měsíc do poštovních schránek barevné překvapení v podobě unikátního ponožkového páru. Petr nás motivoval svou vizí a povídáním o svém dotaženém nápadu – tedy originálním a dobře fungujícím ponožkovém klubu. Poodhalil nám procesy ve své firmě, rozdal pár podnikatelských tipů a prozradil, jak je to s rozložením velikosti nohou v české populaci.

Klub pánů z ponožkovic

Petr Janda – Klub Pánů z Ponožkovic

29. července zavítala do Point One Daniela Sedloňová, zkušená Google certifikovaná trenérka Leadershipu a mentální koučka, která pomáhá podnikatelům a manažerům k efektivnímu vedení sebe, týmů a firem. Daniela nás obohatila o přednášku Lídrem ve své firmě a představila nám efektivní nástroje a techniky leadershipu a také umění, jak být více autentickým a dobře fungujícím šéfem. V září nás Daniela navštívila ještě jednou, tentokrát s přednáškou na téma Stres: jak si zachovat klid a budovat mentální odolnost. V rámci přednášky jsme si ukázali, jak se na stres dívat jinýma očima a vysvětlili si, proč je lepší se se stresem naučit žít a umět ho přijímat, než s ním bojovat. Vyzkoušeli jsme taky několik meditací, což byla naprostá paráda a skvělá zkušenost.

Daniela Sedloňová

Daniela Sedloňová

19. srpna přeběhla z rektorátu ČZU k nám do Point One současná tisková mluvčí naší univerzity a bývalá televizní hlasatelka a moderátorka Karla Mráčková, která u nás vedla workshop o tom, jak správně komunikovat s médii. Karla nám poodhalila fungování před a za kamerou a dala spoustu skvělých tipů.

Karla Mráčková - tisková mluvčí ČZU

Karla Mráčková – tisková mluvčí ČZU

26. srpna se ukázal v inkubátoru David Balcar, který společně s Amálií Koppovou založil oblíbený brand Optimistic foods (Nemléko), jež se specializuje na rostlinné nápoje a dezerty vyráběné z ořechů a obilovin. David našim členům představil svou podnikatelskou cestu, přiblížil nelehké začátky a nečekaný rebranding, a otevřeně odpovídal na veškeré zvídavé dotazy během společné diskuze. Na závěr nechyběla ani ochutnávka #Optimistic produktů. Mňam!

David Balcar

David Balcar – Optimistic (Nemléko)

21. října jsme se členy Point One zjišťovali, jak jsme na tom s finanční gramotnost, protože aby člověk mohl vést finance své firmy, měl by zvládat i ty osobní. I z tohoto důvodu jsme si vyzkoušeli naučnou online hru Život podle Vás, kterou nás provedl zkušený moderátor Hugo. Hra učí orientaci v osobních financích a ukazuje, jak naše současná rozhodnutí ovlivňují naše životy v budoucnu.

Hugo - Život podle vás

Moderátor Hugo při hře o finanční gramotnosti Život podle vás

Říká se, že to nejlepší přijde na konec, ale je to pravda? 4. listopadu završil náš výběr hostů Daniel Stach, moderátor, popularizátor vědy, skvělý řečník a také vodní slalomář, který nám představil nejen svůj příběh od pádla k mikrofonu, ale také jakou roli hraje věda v podnikání. S Danem jsme probrali také aktuální situaci doma i ve světě, tipy na zvládání stresu i nejnovější inovace. A že to stálo za to!

Daniel Stach

Daniel Stach

Moc děkujeme všem našim hostům, že se dokázali dopravit až k nám na Suchdol a že dokázali do Point One přinést důležité postřehy z byznysu i běžného života a obohatit nás o inspirativní příběhy statečných rozhodnutí.

Díky všem, byla to jízda!

Autor: Petr Kopeček