V PointCastu vám přinášíme zajímavé rozhovory s našimi inkubovanými startupy, mentory, lektory a dalšími hosty ze světa startupů a podnikání. Rozhovory moderuje Petr Kopeček, který zároveň píše články na náš blog.
PointCast můžete odebírat na Spotify a Apple Podcasts.
Hostem jedenáctého dílu byl Tomáš Stankovský a jeho firma TomChai. Poslechněte si příběh, jak z lásky k čaji a dobrodružných cest po Orientu vzniká firma, kde profit není na prvním místě.
Hosty desátého dílu PointCastu jsou Jiří Velechovský a Tomáš Mikula, kteří vybudovali mederní pěstírnu na lékářské konopí. Jak se taková pěstírna buduje? Jak získali investici a kdy bude možné si konopí zakoupit na pultech lékáren? To se dozvíte v 10 dílu PointCastu
Dnes se pobavíme o české e-commerce. Ondra přinesl do Česka personalizované produkty v podobě ponožek. Dozvíte se, na co si dát pozor při expanzi, jaké e-shopové řešení je nejlepší, či jak předběhnout konkurenci. To vše v devátém díle PointCastu
Jak z počátečního odmítnutí vznikl startup, který nyní spolupracuje s Prusa Research, vystavoval na EXPO 2020, či prodává revoluční lampy NARA. Poslechněte si celý příběh v osmém díle PointCastu s Aničkou a Matějem.
Podnikání v potravinovém průmyslu není snadné. Své o tom ví i Anička Grosmanová, food blogerka, podnikatelka, lektorka a v neposlední řadě absolventka ČZU. Jak vzpomíná na své začátky v podnikání. Co by doporučila lidem, kteří chtějí mít vlastní gastro podnik či jaké trendy nás čekají v následujících letech. Dozvíte se v sedmém díle PointCastu.
Jaká bude budoucnost české energetiky? Technologie, která umožňuje pěstování potravin a zároveň výrobu elektřiny na jednom místě? V šestém díle jsme si povídali o projektu Agrivoltaika.
I tentokrát jsme v PointCastu měli velmi inspirtivního člověka, podnikatele, mentora a hudebníka Ondřeje Homolu. Povídali jsme si o tom, jak si vedou české startupy ve srovnání se světem, jak těžké je rozjet vlastní byznys v Africe, či jaký je rozdíl mezi budováním firmy a kapely.
Poslechněte si o moderních technologiích pěstování zeleniny, možnostech produkce potravin na Marsu či o novém technologickém kontajneru, který zvládne produkovat až 3750 salátů měsíčně.
Třetí díl PointCastu se věnuje nadějnému mladému podnikateli Tomášovi Novotnému. Ač se mu to nepovedlo hned napoprvé, v současné chvíli buduje při studiu úspěšnou firmu, která dodává dárkové předměty předním českým firmám.
Revoluční Big Bag z čediče, náhražka za polystyren nebo udržitelné obaly do domácnosti? To vše rozvijí holky z projektu V Pytli, který se zaměřuje na udržitelné obaly.
V prvním díle PointCastu probereme rozjezd firmy Dogsie, která přináší radost psím mazlíčkům. Poslechněte si o úspěchu kluků, kterým se v prvním roce povedlo dosáhnout více jak milionového obratu.