Mladí podnikavci vyprodali Startup night vol. 3

25. dubna se v prostorách Haly 40 v Holešovické tržnici v Praze sešlo na 300 budoucích i zkušených podnikatelů, studentů z 5 pražských univerzit, ale i investorů, stakeholderů a hostů ze startupového ekosystému. Proběhl zde největší studentský byznys networking v Česku. Třetí pokračování úspěšné Startup night inspirovalo, bavilo a hlavně propojovalo!

startup night vol 3

Oblíbený studentský formát setkávání – Startup night, představil nadupaný program a spoustu zajímavých podnikatelských jmen z českého inovačního ekosystému. Mimo spontánní networking probíhalo jako obvykle pitchování startupů. Projekty z jednotlivých univerzit – ČZU, ČVUT, UK, VŠCHT i VŠE, si tentokrát zasoutěžily o peněžní odměnu, energii od Redbullu a využití prostor od Point One na celý semestr zdarma. Na pódiu vystoupili např. TomChai, přinášející orientální čajové chutě, Intellmaps, digitální dvojče pro správu budov a infrastruktury, nebo Balance in Motion, eko-design studio, zaměřené na ekologická řešení pro nové produkty, jež si tentokrát odneslo cenu večera a jež se v současnosti inkubuje v Point One ČZU.

Pro nadšence do seznamování byl připraven řízený speed networking, kterého se účastnilo i mnoho velmi zkušených podnikatelů a founderů.  Začínající startupisté se s nimi mohli seznámit a představit si vzájemně své byznysové aktivity, kterým se věnují. Mezi hosty bylo možné potkat např. Pavlínu Louženskou (Holky z marketingu), Vojtu Ročka (Presto Ventures), Ladislava Veselého (Slevomat), Vasila Kostinu (Wrest), Jiřího Valacha (Transfer technologií UK), Petra Kopečka (CzechInvest), Michala Stefana (Dex Innovation Centrum), Viktora Holého (Longetivity Forum),  a mnoho dalších founderů a lidí z ekosystému.

„Startup night je unikátní platforma pro setkávání nadaných studentů s profesionály ze startupového ekosystému. Její rostoucí obliba to jen dokazuje. Jsem moc ráda, že jsem se mohla tento rok podílet na uspořádání 3. ročníku a už se nemůžu dočkat na ten 4. Ten nás čeká na podzim 2023,“ doplňuje Pavlína Frydrychová ze Spolupracujeme a Point One, jež 3. ročník zajišťovala.

A jaké byly ohlasy z řad studentů?

„Startup night patří mezi akce, jejíž formát je v ČR ve stejné cílové skupině poněkud jedinečný. Inspirativní tvůrci, zkušení lídři, investoři kreativci a další skvělí lidé. Nejvíce oceňuji neformální přátelskou atmosféru, kterou je celá akce prosycena a přirozeně vybízí k vzájemnému propojování,“ zamýšlí se Pavla Chadimová z řad studentstva.

Atmosféru celé akce můžete nasát z tohoto videa:

„Akce se protáhla do pozdních nočních hodin. Lidé se bavili, networkovali a získávali nové kontakty, feedback a snad i budoucí přátelství. Bylo skvělé vidět, kolik mladých zapálených tvůrců chce měnit svět. Stavět startupové projekty není snadné, ale s touto proaktivní novou generací tvůrců se o naši budoucnost nemusíme bát,dodává Petr Kopeček, ředitel Odboru startupů v CzechInvestu.

Bez partnerů a spolutvůrců by to nešlo! Moc díky všem za důvěru a vidíme se při 4. pokračování na podzim 2023!

Organizátoři: Pražský Inovační Institut, Spolupracujeme, Podnikatelské a Inovační Centrum Prahy, Point One ČZU, H40, Praha hl. město

Zapojené univerzity: Česká zemědělská univerzita v Praze, České vysoké učení technické, Univerzita Karlova, Vysoká škola chemicko-technologická, Vysoká škola ekonomická.

Autor: Petr Kopeček