Point One i letos partnerem EYES

V pondělí 19. 3. se v hlavním městě Maďarska konal již druhý ročník soutěže Emerging Young EntrepreneurS (zážitky z minulého ročníku zde) pro nadějné start-upy ze zemí Visegrádské čtyřky (V4). Projekt zajišťovaný maďarskou Budapest Enterpise Agency nabízí možnost podpory vybraným start-upům z České, Slovenské, Polské a Maďarské republiky a je financován z fondu spolupráce V4. V tuzemsku je partnerem projektu podnikatelský inkubátor ČZU – Point One. Ten zajistil nominaci českých start-upů a jejich cestu na úvodní soutěž projektu EYES 2.0 v Budapešti. Ve vysoké konkurenci zde mezi reprezentanty z ČR zvítězil Adam Carson se start-upem Accent Artisan, který dostane možnost absolvování vzdělávacího a podpůrného programu v zemích V4.

Point One do nominace letos nově zapojil partnerské inkubátory – Inovační centrum ústeckého kraje (ICUK) a xPORT Vysoké školy ekonomické v Praze a dal tak možnost k účasti jednomu zástupci každého z nich. Soutěže v Budapešti se tak účastnili:

Martin Hořínek – FishRAS (nominován Point One)

FishRas je soběstačný systém pro chov ryb v kontrolovatelných podmínkách. Jedná se o uzavřený systém založený na principu koloběhu vody. Ztráta vody zde dosahuje 3 % a mortalita ryb je značně snížena. Cílem projektu je uspět v evropském povědomí a realizovali projekt dále v zemích třetího světa.

Aleš Smetana – SpecialistsGrid (nominován ICUK)

SpecialistsGrid si klade za cíl vytvořit globální trh práce pro profesionály z oblasti IT. Jejich služba má pomoci najít firmám potřebné odborníky ze zmíněné oblasti a nabídnout jim jejich služby.

Adam Carson – Accent Artisan (nominován xPORT)

Accent Artisan je aplikací, která si klade za cíl naučit uživatele mluvit lépe cizím jazykem. Hlavním cílem ale není gramatika, slovní zásoba apod. Aplikace se zaměřuje na přízvuk, precizní výslovnost, zkrátka to, aby nikdo nepoznal rozdíl mezi vámi a rodilým mluvčím.