Projekt FishRAS se stal vítězem univerzitního klání nadějných start-upů United Incubators Contest

Vítězem univerzitního klání nadějných start-upů United Incubators Contest se stal projekt z České zemědělské univerzity v Praze – FishRAS, který odjede reprezentovat Českou republiku na mezinárodní soutěž zemí V4 do Budapešti.

3. ročník přehlídky podnikatelských nápadů United Incubators Contest přivedl 7. prosince do reprezentativních prostor České spořitelny v Rytířské ulici v Praze vybrané zástupce univerzitních inkubátorů Point One ČZU, xPORT VŠE a Inovačního centra Ústeckého kraje (ICUK), kteří se utkali o přízeň diváků i odborné poroty. Diváckou cenu si odnesli členové inkubátoru Point One – společnost Dogsie, která se zabývá prodejem kvalitních psích pamlsků formou měsíčního předplatného.

Vítězem United Incubators Contest 2017, kterého vybrala odborná porota, se stal druhý zástupce inkubátoru Point One – společnost FishRAS, zabývající se speciálním chovem ryb s využitím zbytkového tepla z bioplynových stanic. Hlavním partnerem akce byla Česká spořitelna.

Šest vybraných týmů po dvou z každého inkubátoru představilo své různorodé podnikatelské nápady, ze kterých odborná porota a také diváci vybrali své favority. Vítězi obou kategorií se stali týmy inkubátoru Point One ČZU, společnosti Dogsie a FishRAS, které přesvědčili diváky i odbornou porotu v sále o svých kvalitách nejen propracovanými plány rozvoje, ale i platícími zákazníky nebo správným zacílením na potřeby trhu. Dále se zde představily projekty inkubátoru xPORT Vysoké školy ekonomické – Vissto a Accent Artisan a také zástupci inkubátoru ICUK z Univerzity J. A. Purkyněho v Ústí nad Labem – Kniha úspěchů a Studentschool.

V odborné porotě zasedla Markéta Havlová – ředitelka Odboru start-upů z CzechInvest, Ondřej Holzman – šéfredaktor internetového zpravodajského serveru Tyinternety a Tomáš Žďára – vedoucí týmu pokročilých technologií a prototypů z České spořitelny.

Vítězové obdrželi putovní pohár United Incubators Contest a ceny od partnerů akce – mentoring v hodnotě 10 000 Kč od CzechInvestu, poradenské marketingové a PR služby v hodnotě 10 000 Kč od agentury Fenek, právní služby v hodnotě 6 000 Kč od Advokátní kanceláře Jan Bárta, věcné ceny od společnosti Doller a České spořitelny, rozhovor na portálu Tyinternety a oba vítězové také možnost reprezentovat Českou republiku na mezinárodním klání nadějných start-upů zemí V4 v Budapešti.

„Chceme podporovat aktivní studenty a poskytnout podporu týmům i jednotlivcům, kteří mají podnikatelského ducha a ambice realizovat vlastní projekty. Prostřednictvím univerzitních inkubátorů pomáháme budoucím podnikatelům a nadějným inovátorům v začátcích jejich podnikání, které bývá velmi obtížné,“ říká manažerka inkubátoru Point One Gabriela Koláčková a dodává: „Chtěla bych moc pogratulovat vítězům, kteří jsou tento rok z našeho inkubátoru, ale také všem ostatním týmům, které se soutěže zúčastnili. Vlastně ani tak moc nejde o to, kdo vyhrál, ale o spolupráci v oblasti rozvoje aktivních lidí na univerzitách, kteří se v budoucnu mohou stát úspěšnými lídry ve svých oborech.“