Staňte se nejlepší verzí sebe sama. Znalosti pro každý den a celý život s LifeEducation

LifeEducation je zbrusu nová firma Lukáše Žatečky, jež vznikla v lednu 2020. Jejím posláním je předávat komplexní a praktické znalosti a zkušenosti z oblasti výživy, pohybu a osobního rozvoje s cílem podporovat jednotlivce ve zdravém, udržitelném a aktivním životním stylu. Díky kurzům LifeEducation se dokážete stát tou nejlepší verzí sebe sama a efektivně reagovat na rychle se měnící požadavky současné společnosti. V následujícím rozhovoru se mimo jiné dozvíte, jak se Lukášovi a jeho týmu daří naplňovat výše zmíněné komplexní cíle, jak se vypořádali s koronakrizí nebo proč se rozhodli vstoupit právě do Point One.

Ahoj Lukáši, můžeš nám představit váš projekt jednou větou?

Jasně, zjednodušeně řečeno jsme společnost sdružující odborníky a zároveň i milovníky, kteří se intenzivně zajímají o výživu, pohyb a osobní rozvoj a kterým jde o to, předat své know-how lidem, jež na sobě chtějí pracovat a více se vzdělávat v těchto oblastech.

Čím se přesně zabýváte?

V rámci naší činnosti vytváříme a organizujeme vzdělávací akce – semináře, webináře, workshopy nebo i video-kurzy pro širokou veřejnost. Naši edukátoři se snaží srozumitelnou a pokud možno i zábavnou formou předávat lidem své znalosti i zkušenosti z oblasti výživy, pohybu a osobního rozvoje. Celkově nám jde o to pomoci lidem stát se tou nejlepší verzí sebe sama a naučit je reagovat na rychle se měnící požadavky této doby, ať už ve spojitosti s koronakrizí či jinými problémy.

Kde vaše služby mohou lidé najít?

V současnosti nás lidé mohou kontaktovat na našich sociálních sítích, tzn. na Facebooku nebo Instagramu, jelikož právě teď předěláváme náš web www.lifeeducation.cz. Po dokončení budou na webu přístupné první semináře/webináře a poradna, kde lidem budou k dispozici naši edukátoři, a lidé tak budou mít možnost získat odpovědi na problémy spojené s výživou, pohybem či osobním rozvojem, které je v životě pálí.

Kolik lidí na projektu aktuálně pracuje?

Momentálně je nás pět. Já nastavuji směr, zajišťuji fungování společnosti a koordinuji tým. Každý ze třech našich hlavních pilířů (výživa, pohybová aktivita a osobní rozvoj) řídí jeden garant a nově se k nám připojil i kolega, který bude mít na starosti marketing.

Kde se aktuálně s projektem nacházíte?

Teď jsme de facto úplně na začátku. Máme připravené a brzy budou i vyzkoušené úvodní tři semináře, tvoříme síť edukátorů po celé ČR, děláme nový web a taky nám do toho trochu vstoupila koronakrize, díky které se všechno trochu zbrzdilo. Byli jsme domluveni s několika fitness centry ohledně pořádání živých seminářů, ale vše jsme museli zrušit. Rozhodli jsme se tedy přesunout do online prostředí. Chtěli jsme začít nabízet webináře na portálu Naucmese.cz, nicméně se toto směřování nakonec neukázalo jako ta správná cesta, a tak naši nabídku přesouváme na náš nový web a budeme hledat další alternativy.

Kam byste chtěli své podnikání posunout? Jakou máte vizi?

Nyní chceme vybudovat síť edukátorů – lidí, kteří sdílí stejné hodnoty jako my a taky se chceme trochu zviditelnit. Naše hlavní vize je žít ve společnosti zdravých a aktivních lidí. Kdybych měl ale říct, co je ten vrchol, kam se chceme jako firma dostat, tak je to organizování opravdu velkých konferencí pro tisíce lidí.

Vraťme se ještě na úplný začátek, co tě vlastně Lukáši motivovalo začít s podnikáním?

Ta myšlenka se zrodila vlastně z ničeho nic. Můj brácha má svůj vlastní projekt – LifeTest a v rámci tohoto projektu začal mimo jiné přednášet o výživě. Když už měl natrénované asi dvě přednášky, tak nás napadlo, že bychom je mohli zkusit nabídnout lidem a prodávat je. Vzhledem k tomu, že brácha navíc nějakou dobu působil jako trenér Spartan Race Training Group (SRTG) v Žebráku, rozeslali jsme nabídky do všech SRTG po celé ČR a několik se nám jich podařilo prodat. Z toho vzešla myšlenka, že tento koncept by mohl fungovat. Postupně jsem koncept rozšířil, protože jsem nechtěl zůstat jen u výživy. Propojil jsem ji s pohybem a osobním rozvojem, jelikož všechny tyto tři oblasti života spolu úzce souvisí, a tak vznikl celý projekt LifeEducation. Ale proč jsem se rozhodl podnikat? Vlastně ani nevím, byla to pro mě výzva, které jsem nemohl odolat [smích].

Proč jsi se rozhodl vstoupit do Point One?

O Point One mi řekl brácha, který na ČZU dělá doktorát, a mně to přišlo jako super nápad. S podnikáním jsem neměl žádné zkušenosti a nedokázal jsem si ani představit, jak se vlastně zakládá firma. Potřeboval jsem pevnou půdu pod nohama při startu podnikání a Point One mi tuto pevnou půdu poskytl na úplném začátku a poskytuje mi ji stále.

Co je podle tebe největší přidaná hodnota inkubátoru?

Největší přidaná hodnota je určitě všechno to know-how mentorů a lidí, kteří v inkubátoru jsou a také samozřejmě dobré kontakty, které nabízí, například na účetní a právní firmy. Člověk se taky může hodně přiučit z nezdarů i úspěchů ostatních. Na začátku mi potom hodně pomohly všechny ty workshopy o různých aspektech podnikání. Skvělé jsou i prostory Point One, které můžu využívat nejenom pro naše týmové schůzky.

Máš nějakého oblíbeného mentora nebo mentorku?

Ano, samozřejmě je to moje hlavní mentorka Šárka Hudcová [smích].

Co bys doporučil lidem, kteří o podnikání přemýšlejí, ale zatím nemají dostatek odvahy se do podnikání pustit?

Aby se do toho pustili a určitě to zkusili. Nebudou litovat.

Moc díky Lukáši za rozhovor, hodně štěstí s LifeEducation a ať se ti daří jak v podnikání, tak v životě.

Autor: Petr Kopeček