Svatba před Bohem

Miriam Zajícová před pár týdny dokončila studium na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity. V průběhu studia, v létě 2015, ji s přáteli napadla myšlenka založit si vlastní svatební agenturu. Půl roku ležel nápad v šuplíku, než se Miriam přihlásila do inkubátoru Point One a začala svůj projekt – Svatba před Bohem, naplno rozvíjet. O tom, proč je její svatební agentura jedinečná a jak se k realizaci nápadu vlastně dostala, jsme si s Miriam povídali v rámci seriálu o projektech, které využívají služeb podnikatelského inkubátoru ČZU – Point One.

Ahoj Miriam, založila si svatební agenturu – Svatba před Bohem, která se specializuje na církevní svatby. Jak celý příběh začal?

Pocházím z křesťanské rodiny a můj táta byl dokonce většinu mého života kazatelem v protestantské církvi. Pod svatebními stoly jsem „vyrostla“. Myšlenka se ale objevila při mém pobytu ve Spojených státech a pomoci na jedné velké jižanské svatbě.

Čím je tvá agentura výjimečná?

Moje agentura se jakožto jediná česká svatební agentura soustředí na církevní obřady. Nabízí dojednání obřadních míst, především kostelů, kaplí, ale i jiných krásných svatebních míst a duchovních oddávajících, kteří jsou ochotni přijet oddat snoubence kdekoliv v Česku. Samozřejmě nabízíme celkový svatební servis, případní zájemci se mohou podívat na naše webové stránky svatbapredbohem.wixsite.com.

Musí být budoucí manželé věřící, nebo dojednáš svatbu i lidí bez vyznání? Jak to máš nastavené?

Naše agentura se lidí na vyznání neptá, jsme tu pro všechny, věřící i nevěřící.

Kolik svateb ročně pořádáš?

Zatím jsem na čísle čtyři, ale to je tím, že pořád začínám. Ještě nedávno jsem studovala a snažila se pořád něco vylepšovat, věřím, že se číslo bude zvyšovat.

Před pár týdny jsi úspěšně odstátnicovala, vrhneš se teď do podnikání naplno?

Zatím se hodlám věnovat více projektům, do kterých jsem zapojena, ale Svatbu před Bohem budu samozřejmě dál rozvíjet.

Vím, že píšeš blog, kde se zabýváš vírou a vztahem k Bohu, to se dneska moc nevidí, řekni nám o tom něco.

Píšu blog abych ukázala na to, že Bůh je živý a je možné s ním mít vztah. Je to velké dobrodružství a ráda se o něj podělím. Pokud chcete můžete si mé zamyšlení přečíst na miazet11.wixsite.com.

Jak ses dostala k Point One?

Do Point One jsem se přihlásila sama na základě referencí od mých kamarádů, kteří mi inkubátor doporučili.

Jak ti inkubátor Point One pomohl v začátcích?

Point One mi dal a dává vzácné kontakty se zajímavými lidmi, praktické rady v oblasti marketingu, obchodu a komunikace a mnoho dalšího.

Jakou největší hodnotu ti inkubátor přináší?

Největší hodnota, kterou mi inkubátor dává, je podpora v mém nápadu, networking a rady. Jsou tu skvělí lidi, kteří vás vždy podpoří.

Chtěla bys něco vzkázat lidem, kteří chtějí podnikat, ale nenašli zatím dost odvahy?

Poradila bych jim, aby se zeptali sami sebe nakolik svému projektu věří, a pak se odrazili od jejich důvěry v projekt a vyletěli s ním do světa.

Díky za rozhovor Miriam a ať se ti se svatbami i v životě daří.

Autor: Petr Kopeček