Mezinárodní ideaton Green HExagon je tady

Slož mezinárodní tým. Brainstormuj. Vymysli originální řešení. Zúčastni se bootcampu v Rakousku. Poznej nové přátele napříč Evropou. Získej světové zkušenosti a vyhraj 5000 eur na svůj nápad. Zní to jako dobrý plán? Pojď do toho s námi. Přihlas se do programu a zkus navrhnout řešení na environmentální nebo klimatickou výzvu, která ti nedá spát.

Green HexagonGreen HExagon je unikátní pre-inkubační program zaměřený na zelené nápady. Byl navržen a stojí na šesti pilířích – vývoji, dovednostech, spolupráci, byznysu, inovacích a životním prostředí. Cílem je na jedné platformě spojit studenty z univerzit z Česka, Rakouska, Estonska a Lotyšska. Vytvořit mezinárodní týmy složené z mladých profesionálů s různými dovednostmi a hledat řešení na environmentální otázky dnešního světa. Pokud chceš získat nové zkušenosti a máš rád výzvy, připoj se a pojď do toho s námi. Začínáme už 21. února a přihlášky je možné podat už teď. Podrobnosti naleznete na greenhexagon.eu.

Jak bude program Green HExagonu vypadat

Na konci února proběhne zahajovací event – Ideaton, kde se osobně i online potkáme se všemi zájemci, kteří se chtějí do programu zapojit. V rámci úvodního setkání se rozdělíme do týmů. Budeme ideovat nad problémy a řešeními klimatických a environmentálních výzev. Cílem bude v následujících čtyřech měsících postavit smysluplný a ucelený nápad na budoucí startup. K tomu pomohou odborné workshopy zaměřené na byznys model, pitching, produkt design, finanční model atp. V rámci programu proběhne také bootcamp v Rakousku, kde se potkají všechny týmy. Zde si budou moci vyměňovat nabyté zkušenosti a nápady na řešení specifických problémů. Vyvrcholením programu je představení ucelených nápadů před odbornou komisí a soutěž o první cenu, která je 5000 EUR na váš podnikatelský nápad.

Green HExagon je součástí projektu ERASMUS+ čtyř univerzit – České zemědělské univerzity v Praze, Lotyšské univerzity, Univerzity v Tartu a Univerzity aplikovaných věd v Rakousku a jejich inovačních center / podnikatelských inkubátorů jako je například Point One. Společný projekt nese název a zaměřuje se na Podnikatelsko-pedagogická partnerství pro posílení inovací a vývoje zelených startupů ve vyšším vzdělávání a má za cíl podpořit růst kompetencí a vzdělávání vysokoškolských pracovníků, studentů, výzkumníků či mladých podnikatelů v rámci tvoření nových podnikatelských nápadů.

Pro více informací navštivte oficiální stránky programu https://greenhexagon.eu/ nebo se s dotazy můžete kdykoliv obrátit na organizační tým na e-mailu hello@greenhexagon.eu.

 

Projektové aktivity jsou financovány z programu European Union Erasmus+ project “Entrepreneurial teaching partnerships for fostering innovation and green startup development in higher education”, project No. 2022-1-LV01-KA220-HED-000090176, UL registration No. ZD2022/21385.

Autor: Petr Kopeček