Point One ČZU demo day ovládl Živý uhlík. Vedlejší produkt spalování biomasy s obrovským potenciálem pro zdraví zvířat

19. října se po 3 letech v kampusu České zemědělské univerzity v Praze uskutečnil demo day inkubátoru Point One ČZU – Pitchuj Startup, který představil 6 projektů, jež prošly programy inkubátoru. Odborná porota složená z expertů ze startupového ekosystému vybrala za vítěze projekt Denisy Tiché – Živý uhlík, který má obrovský potenciál při prevenci zažívacích problémů koní i dalších zvířat. Živý uhlík svou přesvědčivou prezentací nadchl také diváky v sále a odnesl si tak obě hlavní ceny.

Všechny pitchující týmy Point One ČZU pěkně pohromadě.

Před odbornou porotou a téměř stovkou diváků se představilo celkem 6 projektů, které měly ve 3 minutách přesvědčit přítomné, že právě jejich projekt si zaslouží vyhrát. Na pódiu se postupně vystřídaly startupy zaměřené především na udržitelnost, potravinářství či zemědělství. Jmenovitě Geobag, Hobe, TomChai, Kultivárium, Rekáva a již zmiňovaný vítěz obou kategorií Živý uhlík. Ten nadchl porotu i diváky skvěle zpracovanou prezentací, životním příběhem zakladatelky Denisy, která se zažívacím problémům u koní a hledáním vhodných řešení věnuje již několik let a také způsobem elegantního využití vedlejšího produktu při spalování biomasy – uhlíku, který se při dodržení určitých postupů může stát velmi přínosným pro zdraví zvířat a obrazně „živým“.

Porata a vítězka Pitchuj Startup

Vítězka Pitchuj Startup Denisa Tichá s projektem Živý uhlík a porota společně s moderátorem.

„Moc nás těší, že si na kampus ČZU našla cestu téměř stovka diváků, která pro prezentující startupy vytvořila bouřlivou atmosféru doplněnou o parádní výkon moderátora Ondry Homoly. Chtěla bych poděkovat naší porotě a sponzorům VAFO, Red Bull, Startupjobs nebo Dogsie, kteří nás neúnavně podporují a bez kterých by to zkrátka nešlo. Pochvalu si zaslouží i všechny pitchující startupy, pro které vystoupení před tolika lidmi nebylo vůbec jednoduché. Obrovský dík patří také celému týmu Point One ČZU, který zvládl ukočírovat celou organizaci večera,” dodává manažerka inkubátoru Point One ČZU Klára Palasová.

Diváci

Pitchuj Startup navštívilo téměř sto hostů a účastníků.

Podnikatelský inkubátor ČZU oficiálně působí na univerzitě od roku 2015 a od svého založení pomohl zhruba osmdesáti projektům a firmám. Sídlí na kolejích EFG, kde vznikla tři moderní patra určená pro rozvoj začínajících podnikatelů především v oblastech udržitelnosti, ekologie, zemědělství nebo zpracování potravin. Inkubátor vede a rozvíjí od listopadu 2019 Klára Palasová.

Jak večer probíhal, si můžete zrekapitulovat v našem video-ohlédnutí:

Autor: Petr Kopeček