Vzácná návštěva v Point One ČZU. Danuše Nerudová představila svou vizi Česka a diskutovala se členy inkubátoru

Na květnovém setkání členů jsme přivítali vzácnou návštěvu. Do Point One za námi osobně přišla Danuše Nerudová, česká ekonomka, profesorka, bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně, propagátorka podpory inovací a důležitosti vzdělávání a hlavně kandidátka na prezidentku, která ve volbách v roce 2023 skončila na třetím místě a získala tak největší podporu pro ženu – kandidátku v historii Česka.

Danuše v první části setkání nejdříve představila svou vizi Česka v přednášce nazvané Od montovny k mozkovně, kde popisovala socio-ekonomickou transformaci Česka založenou na třech pilířích – udržitelnosti, inovacích a vzděláním.

Vyzdvihla především nutnost podpory podnikavosti a také důležitost celoživotního vzdělávání, které je potřeba více než kdy dříve a které by se mělo stát standardem. Na závěr první části představila způsoby, jak změnu myšlení a transformaci může iniciovat či k ní přispět každý z nás, a o tématu diskutovala s našimi členy.

V druhé části návštěvy se slova ujal náš moderátor Petr Kopeček, který se Danuše ptal nejenom na její zkušenosti z politiky a politického marketingu, ale také na dezinformace ve veřejném prostoru, leadership či osobnosti, které ji v životě nejvíce ovlivnili a motivovali.

Danuše v rozhovoru prozradila, že ráda pracuje s mladými lidmi, podporuje byznysové zkušenosti vysokoškolských učitelů, nesnáší osobní nepodložené útoky na sebe i další veřejné osoby a že jejím vzorem, který pro Česko udělal nedocenitelnou službu, je Madeleine Albrightová, která může být inspirací i dalším generacím.

Moc děkujeme paní Nerudové za její návštěvu a těšíme se na další zajímavé hosty na půdě inkubátoru Point One ČZU.